Amb l’Endins 36 ja són 41 els anys d’existència d’aquesta publicació sobre el carst i les coves de les Balears. El que es pretén és publicar el fruit de l’immens treball altruista dels espeleòlegs i estudiosos del carst. En aquest número els articles tracten de:
- L’homenatge al company Mateu Febrer, finat recentment i que va contribuir amb aportacions prou significatives en la història de la secció d’Espeleobusseig del Grup Nord de Mallorca i per tant de l’espeleologia mallorquina.
- Un article sobre la Hidrogeologia de les illes Balears: les masses d’aigua càrstiques. Les aigües subterrànies suposen el 95% dels recursos hídrics de les Illes Balears, localitzades en aqüífers carbonatats que en gran part presenten característiques càrstiques més o menys desenvolupades.
- Les exploracions espeleològiques a les illes Balears: el paper de l’Speleo Club de Mallorca. Resum de les activitats espeleològiques dutes a terme per aquest club, durant les dues etapes de la seva existència (1967-1985 i 2009 fins a l’actualitat).
- La cova Novella de na Llebrona, cavitat descoberta en el terme municipal de Manacor durant les tasques de construcció de la nova carretera que voreja Portocristo cap al sud. Les tasques espeleològiques efectuades han permès la preservació de la cavitat, sense que es vegi afectada per les obres de la nova carretera.
- La cova de sa Balma des Quartó, descripció d’aquesta nova cavitat recentment localitzada als encontorns de s’Estany d’en Mas (Manacor, Mallorca).
- La cova de sa Sorpresa. Descripció i topografia de una cavitat inèdita situada a la serra de na Burguesa (Calvià), a les proximitats del Puig des Mirador (416 m).
- Es Dolç: cavitat litoral amb influències hipogèniques excavada a les eolianites quaternàries i als materials del Pliocè. S’han fet exploracions i estudis al llarg dels anys 2011, 2012 i 2013. La cavitat, localitzada a la Colònia de Sant Jordi, pràcticament subaquàtica, posseeix un recorregut de 4.100 m.
- Les morfologies de dissolució hipogèniques i de la zona de mescla litoral a es Dolç. La troballa d’aquesta cavitat inèdita ha suposat una important font d’estudi de les morfologies de dissolució hipogèniques i de la zona litoral de mescla d’aigües.
- La cova Genovesa (Cala Anguila, Manacor). Noves galeries terrestres. Aquestes han aparegut recentment gràcies als treballs d’exploració i de desobstrucció realitzats.
- La cova des Pas de Vallgornera (Llucmajor, Mallorca). Treballs topogràfics a la sala Que No Té Nom i sales veïnes. Es presenta la topografia detallada d’aquesta gran sala amb una superfície superior als 12.000 m2.
- Descripció de la mandíbula, els segons molars i les incisives de Muscardinus cyclopeus Agustí, Moyà-Solà & Pons-Moyà, 1982 (Mammalia, Rodentia, Myoxidae).
- Coves litorals, geomorfologia i jaciments del Quaternari de la marina de Llucmajor. Zona 1: la franja costanera entre es racó des Llobets i cala Esglesieta (2a part). Es presenta la topografia i descripció de 18 coves litorals de Llucmajor.