Internet Archive obre la seva biblioteca digital

internet archive nel

La plataforma web Internet Archive ha posat en marxa, a través de la pàgina archive.org/nel, una campanya de difusió i afavoriment de la lectura per combatre les actuals circumstàncies davant l’emergència sanitària provocada pel COVID-19.

Des del 24 de març i fins al pròxim 30 de juny (o fins quan el govern dels EUA determini la fi del seu confinament oficial en cas d’allargar-se més enllà del dia 30 de juny), queden disponibles 1.426.944 documents per endur-se’n en préstec virtual de manera directa sense esperes.

L’únic requisit és donar-se d’alta al següent enllaç i crear-ne un registre d’usuària/i: https://archive.org/account/login. És un servei obert a qualsevol persona.

El gruix de la col·lecció són títols publicats al segle XX, i la pàgina permet filtrar de forma molt senzilla per data de publicació, autoria, idioma o col·lecció. En castellà hi ha, ara per ara, un total de 18.996 documents disponibles i 67 en català.

A més d’aquesta iniciativa, la pàgina Internet Archive ofereix una quantitat ingent d’informació: audiovisuals (pel·lícules, informatius…), música, fotografia, etc. A més, l’eina Wayback Archive permet navegar per l’històric de més de 400.000 milions de pàgines web. 

Tots aquests recursos estan disponibles al web: https://archive.org

Per qualsevol dubte Deman@, la biblioteca respon